Vi var syv sjeler på vei til et bedre liv

Jeg hadde reist med alle de seks barna mine til Cran Canaria for å bli der ett år . Vi ble i ett og ett halvt.

Vår første helg på Cran Canaria har blitt brukt til å slappe helt av på stranden.. Jeg har brukt tiden på å ta inn over meg at jeg virkelig har gjort dette. Jeg har reist fra Trondheim og hit til denne øya rett utenfor Afrikakysten.  Jeg som aldri har vært i syden før . Jeg som bruker ukesvis på å grue meg når jeg skal fly , har reist hit alene med seks barn . Jeg kjenner ingen, vet ikke noe om noen her. Det eneste jeg vet at her skal det bli godt å være her.  I et helt år skal vi ha hverdagen vår her. Borte fra familie og venner. Men også bort fra et liv som bare var slitsomt. Jeg gleder meg til det. Gleder meg til å finne krefter til å leve . Kjenner det blir godt for et slitent menneske  å ha sol og sommer en stund. Se seg selv utenifra . Hva var det jeg drev med? Hvorfor er det så viktig for meg å bli elsket . Skjønner at det er jeg som lager alle vansklig heter, det er jeg som er stygg og treffer dårlige menn. Og finne noe som jeg kan er vanskelig. Flink til å fotogarfere . Nei ikke jeg. Alle andre kan, men ikke jeg . Jeg får ikke til noe, bare lage barn. Karriere hva er det ? Bare for de flinke . Og krasjet jeg virekelig inni det treet med vilje? Villa jeg meg så vondt ? Villet jeg virkelig at jeg skulle kløve ansiktet mitt og for bestandig ha vont en eller annen plass , men mest i nakke og hode ? Var det det jeg ønsket meg i livet? Så utrolig mange spørsmål uten svar . Hvem er jeg egentlig?

Jeg blir vekket av tankene mine av at minstemann gråter. Så heldig jeg er som har fått seks vakre barn så utolig heldig . Takk og takk.

Jeg tar hun ut av vognen. Så stor og flott lita jente . Hun var over fire kilo da hun ble født. Kanskje hun viste allerde i mores mage at hun skulle reise til Syden, så hun måtte være i godt hold. ikke vet jeg, men jeg skal klare det her.

Nå er det mandag og etter skolen i dag skal vi flytte inn i vår nye leilighet. Det blir så bra.  Penger til depositum har jeg lånt av far . Pengene er overført til Sjømannskirka sin konto og jeg kan hente dem der i ettermiddag. Men bankkort har jeg ikke fått enda, men det blir. Har snakket med banken og ei venninne av meg har fått fullmakt til å hente kortet i banken og sende det til meg.

På ettermiddaagen etter skolen er vi å henter nøkkler til leiligheten. Jeg er superglad . Det ordnet seg. Ungene er også superglad. De to eldste som slettes ikke skulle bo sammen velger ett rom. Jeg og ungene(de tre  minste får ett rom) Familiens gutt vil ikke bo på noe rom så han vil bo på terassen oppe og det får han . Jeg er ubeskrivelig lykkelig over å ha flyttet inn i en leiligheten . Stuen er ca 12 kvadrat med åpen kjøkkenløsning og uten oppvaskmaskin. Hele leligheten er 50 m2  i to etasjer, men pation er ca 60 m2 og vi er jo i syden så det meste skal vel foregå ute. Jeg elsker å være ute så det skal vel gå bra . Vi har ett stort klesskap, der skal vi oppebevare hele familiens klær . Vi har ikke med så mye . Alle barna har en liten koffert hver og av leker har  alle fått  tatt med ett kosedyr, bortsett fra hun minste som ikke har med noen.  Resten er pakket ned i Norge. Ikke bare skal jeg få det bedre men vi jeg vil vise at en egentlig ikke trenger så mye for å ha det bra. Trenger ikke huset fullt av leker , ting og tang. Man kan fatisk ha det fint uten også , kanskje enda bedre.

Jeg ser meg lykkelig rundt da jeg sovner om kvelden . For første gang i egen leilighet. Vi er i Syden på Cran canaria og her skal vi være i ett år.

012

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s