Vi var syv sjeler på vei til ett bedre liv

 

Det er 16 år siden jeg reiste med mine seks barn alene til Cran Canaria . Vi skulle bli der i et år . Vi ble i et og ett halvt.

Den ene broren min er kommet fra Norge på besøk til oss. Han bor på hotell Sun Wing. Hotellet ligger 2 kilometer fra der vi bor. Etter skoletid i dag skal de minste barna og jeg besøke min bror og guttene på hotellet. Jeg som aldri har vært på sydentur å bodd på hotell, gleder meg til å se hvordan turistene bor. Min bror har fortalt at der er flere svømmebasseng på hotell så vi skal bade. Jeg undrer meg på om det er tillat  å ha besøk på hotellet eller om vi blir kastet ut. Håper at det går greit.

Hotellet Sun Wing ligger ved sjømannskirka. Vi var innom dette hotellet når vi kom til øya. Men det var fullt den kvelden så vi måtte lete videre. Nå skal vi helt inn og se hvordan hotellet ser ut fra innsiden. Min bror og guttene møter oss i nærheten av resepsjonen. Så går vi opp til rommet deres . Et stort rom med balkong og havutsikt. God plass for tre stykker.

Min bror som har kommet hit er den nest yngste broren min. Jeg er oppvokst med fire brødre, mor og far. Jeg er yngst og helt sikkert mest bortskjemt. Når jeg ble voksen ertet jeg mine brødrene  med at foreldrene mine måtte prøve litt før dem endelig fikk til et skikkelig barn, ei jente,  som er meg. Barndommen var ikke alltid like lett med en streng far og ei litt nervøs mor. Min eldste bror flyttet ut da jeg ble født . Han var bare femten år da han reiste til sjøs og kom hjem innimellom som en snill onkel. De andre brødrene har jeg delt barndommen med. Og som i de fleste familier har vi ulik oppfatning av hvordan bardommen var. Jeg var ei lita redd jente som tøffet meg mye.

Når vi ble voksne har jeg hatt mest kontakt med broren min som er på besøk nå . Da jeg fikk de to eldste barna var han ofte barnevakt. Han hadde ingen barn selv på den tiden så han stilte opp . tok med seg jentene på kafe sammen med kompisene sine. Var med oss i svømmehallen når jeg trengte det . Så fikk han barn selv. Da han ble skilt stilte han igjen opp for de små barna. En skikkelig leke onkel. Er veldig glad jeg hadde han.

Og nå er han her sammen med oss i syden. Vi sitter ved bassengkanten . Minstejenta sover på en av solsengene. De tre andre leker i bassenget med sine fettere. Alle de fem barna er glad i å svømme. De hopper og stuper og lager masse leven på hotellet. Vi er der  til det mørkner, da er barna så utslitt at det er på tide å gå hjem.

Heldige oss som har fått besøk av bror og onkel . Kjenner jeg blir varm i hjertet. Godt med besøk fra hjemlandet.

Vi har faktisk flere besøk. Min kusinen som skulle bo sammen med oss dette året er hjemme hos oss. Hun har bestemt seg for å reise hjem. I morgen skal vi hente flybiletter til henne.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s