Vi var syv sjeler på vei til et bedre liv

 

Det er 16 år siden jeg reiste med mine seks barn alene til Cran Canaria . Vi skulle bli der i et år . Vi ble i et og ett halvt år.

Dagene går . Vi har vært her i snart en måned. Jeg har enda ikke funnet en svømmeklubb til eldste datteren min, men har fått rådgiveren på skolen til å undersøke . Jeg må finne en svømmeklubb til henne. Det er jo det hun liker å drive med og jeg har lovet henne at hun skal få fortsette med svømmetreningen, selv om vi bor i Syden.

I dag har vi vært å besøkt min bror. Han  er på besøk og bor på hotell inne i Arguinguin . Han skal være her en uke . Det er utrolig trivelig med besøk . Kusinen min hun skal reise hjem . Vi var innom Porto Rico i går.  Vi fikk kjøpt flybillett til henne. Tror hun gleder seg til å dra hjem også . Jeg både gleder og gruer meg . Jeg synes på en måte at der godt at hun er her, men samtidlig blir det godt å være her alene barna også.

Akkurat nå er det natten . Alle i huset sover untatt meg . Til og med minstejenta sover. Jeg ligger å tenker. Hva har jeg egentlig funnet på? Reist hit ned ? Skal bo her helt alene med alle  barna ? Er det ikke fornuftig at kusinen min bare kan være her? Er det så vanskelig da? Det er da fint med en voksen til. Men huset vårt her er jo så lite og jeg er utmattet . Akurat som jeg har møtt veggen. Er veldig sliten og vil sove. Noe som jeg ikke får til, her jeg ligger i sengen med tre minste barna. Hva er det jeg egentlig vil? Bli reddet av noen eller noe? Hva vil jeg egentlig med livet mitt? og klarer jeg å bo her alene? Er ikke helt alene her da . Mange nordmenn her. Har blitt kjent med noen folk fra Norge. Kjenner jeg godt etter så verker kroppen min også.Er det kroppen eller tankene mine som gjør at jeg ikke får sove, eller begge deler. Kroppen verker overalt,  selv om det er skaden i nakken som jeg strever mest med. Nakkesleng kaller noen det. Der om strides de lærde. Om nakkesleng altså.  Noen mener at det er bare å bruke nakken så blir du bra, andre mener du skal holde den i ro. Jeg bruker den, men bruker jeg nakken for mye , eller bråe bevegelser så blir jeg kvalm og tilsutt spyr jeg. Har vært hos kiropraktorer og fysioterapeuter, men det blir ikke så veldig mye bedre. Jeg har trent en del også. Svømt, syklet og jogget. Vet ikke helt hva det er med kroppen min jeg. Kroppen er mye bedre om sommeren enn om vinteren . Så sommer er bra for meg. Og her i syden er det varmt og godt. I sengen, her jeg ligger,  har jeg bare et laken som teppe. I syden trenger vi ikke mer. Men nå vil jeg sove . Det er snart dag og jeg må sove skal jeg orke dagen i morgen. Jeg vil men får det ikke til . Når jeg endelig har klart å sovne, våkner minste jenta og vil ha pupp. Etterpå, når hun er fornøyd,  sovner vi begge to.

I morgen skal kusinen min, den eldste datteren min og jeg til Maspalomas og finne svømmeklubben,  som rådgiveren på skolen anbefalte.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s