Vi var syv sjeler på vei til et bedre liv

Jeg hadde reist fra Norge til Gran Canaria med mine seks barn . Vi skulle bli der i et år . Vi ble i et og et halvt år.

Endelig i dag kom det post i postkassen i Calle Piccaso. Jeg ble så glad. Og inni pakken med flere brev var det et bankkort. Nå har vi bodd på Grand Canaria i to måneder uten bankkort så det var en velsignelse å få et  bankkort nå. Endelig. Det skal bli godt å slippe å dra til sjømannskirka for å belaste de ansatte der for å få hjelp til å ta ut penger. Jeg er så glad, endelig. Takk Gud , endelig.

I dag er det bursdag til eldstejenta . Jeg har fortalt at hun er 15 år, men hun fyller femten år i dag.  Vi vekker henne med bursdagssang og kaker på sengen. Det er tradisjon i vår familie.

Eldstejenta har fått nye venner fra klassen på den norske skolen. De har jeg invitere til bursdag, men det vet ikke eldstejenta noe om. Hun vil vel egentlig ikke ferie dagen ,men det har jeg tenkt å gjøre noe med . Så jeg har snakket med den nærmeste venninne hennes. Hun har  skal ta henne med inn til Arguineguin, der de skal spise bursdags middag. Men så skal venninne si at hun må dra hjem for moren har sagt hun måtte komme hjem. Da skal hun ta eldste jenta hjem til huset vårt og der er festen klar med resten av venninnen. Jeg gleder meg til det. Jeg har brukt litt penger på det her,men det er så gøy å overraske . Håper hun blir glad.

Og glad det ble hun. Hun trodde at venninne måtte hjem så eldste jenta ble lei seg for at det ikke ble noe bursdags middag, men så  ble det fest istedenfor og det synes hun var flott. Jeg hadde fått hjelp av noen skjønne damer som jeg har blitt kjent med. Det ble en herlig bursdagsfeiring i vårt nye hjem.

Like ved der vi bor er det en tysk dame som leier ut deler av huset sitt til turister. Hun driver et veldig lite hotell . Det er flest tyske turister som kommer dit, men også turister fra andre nasjoner. Når vi drog til Syden fikk ungene bare ha med seg ett kosedyr hver. Ingen andre leker. Men det ordner seg. For den tyske nabodamen har oppdaget at jeg har mange barn. Når familiene som er på hotellet  skal reise hjem vil de ikke  ha med seg bøtter og spader som de har kjøpt på ferien,  så da kommer de  til oss med lekene. Så allerede nå har vi fått bøtter og spade til hver av de små ungene. Heldige oss.

Nå som jeg har fått bankkort fikk jeg endelig kjøp meg en mobiltelefon. Den skal være hjemme i huset slik at de hjemme i Norge kan ringe oss. Det er dyrt med mobilsamtaler så jeg vil skaffe oss en hus telefon også.

Forleden dag ringte far til yngste jenta. Han skulle flytte, fortalte han. På hybel til ei som han hadde blitt kjent med. Det var da jeg forstod at han hadde funnet en ny dame. Kunne han ikke bare fortalt det? Nå måtte jeg spekulere istedenfor. Jeg kjente jeg ble sjalu når jeg tenkte på at han var sammen en annen. Men det var følelser jeg må jobbe med. Jeg hadde vel ønsket at han kom etter oss til Syden, samtidig som jeg sa til han at det trengte han ikke. Jeg viste rett og slett ikke hva jeg vil . Men jeg er her og han er i Norge. Jeg skal være her i mange måneder til, så disse følelese går nok over tenker jeg. Men det er skikkelig idiotisk å bli sjalu når jeg egentlig bare vil være alene og å finne meg selv.

 

 

One thought on “Vi var syv sjeler på vei til et bedre liv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s