Vi var syv sjeler på vei til ett bedre liv

jeg hadde flyttet med mine seks barn til Syden . Vi skulle bli i et år . Vi ble i et og halvt

 

Det er gått 16 år siden jeg bodde på Gran Canaria. Nå er jeg tilbake. I dag skal jeg  til gamle huset. Det bitte lille huset vi bodde i ett år. Jeg har vært tilbake på Gran Canaria to ganger før, den ene gangen hadde jeg med noen av barna , den andre gangen drog jeg alene og hold foredrag i sjømannskirka. Et foredrag som handlet om å tørre å gjøre ting på en annet måte, leve annerledes .Tørre å kjenne på smerten, skammen, frustrasjonen og finne tilbake gleden og vite at man er bra nok uansett.  Og skjønne at hvis man tilgir alle som har gjort en urett  og seg selv så vil livet bli mye bedre. Denne gangen har jeg også spurt om å få komme å holde foredrag i sjømannskirka . Det ville de ikke. Ikke vet jeg hvorfor, men senere denne uken skal jeg besøke kirken.

I dag skal vi gå fra Patalavaca og inn til Amfi del Mar. Amfi er nabostranden til der vi bodde. Det var der jeg satt ett helt år og slikket sol under en parasoll mens barna som ikke var på skolen lekte i sanden. Vi skal gå strandpromenaden . Da jeg bodde her med barna gikk vi ofte strandpromenade inn til Arguineguin og på fortauet langs trafikken hjemigjen.

Det var mens jeg gikk på strandpromenaden jeg fikk en telefon med beskjeden om at far til det yngste barnet mitt hadde flytte sammen med med den nye damen sin . Så det sitter noen ekle følelser for akkurat den delen av veien i kroppen min . Sikkert fordi det ikke er første gangen jeg blir forlatt av en mann . Da jeg var gravid med mitt tredje barn så kunne min daværende ektemann fortelle at han hadde funnet en ny dame og skulle flytte . Han var ikke glad i meg lengre. Det er lenge siden nå og de vonde følelse har sluppet taket , men jeg akn mane dem frem hvis jeg vil . Tørre å kjenne på dem og la dem forsvinne. Det var her på Gc jeg klarte å   renske selen seg for gammel skitt og komme meg vider i livet . Gi slipp på de vonde følelsene som sjalusi og skam og motløshet. Så å komme tilbake hit er ikke bare å se hvor jeg bodde, men også å oppleve hvor jeg selv var følelsene mine i mitt liv.

Strandpromenaden ser nesten likedan ut. Jeg husker barna elsket å klatre her. Opp og ned på murene her, springe hit og dit. Kanskje badet vi litt på veien også, men i dag er det bare jeg og mine følelser som går her. Også verdens beste kjæreste da, men han tusler bare ved siden av. Skjønner nok at dette er litt spesielt for meg .

Vi kommer til Amfi , ser litt på stranden og rusler opp mot Los Caideros . Jeg kan se for meg barna når vi gikk her. For det meste var det jeg og de små barna , de store var ofte med vennene sine.  Vi går forbi vaktposten , bommen som var over bilveien er borte, men ellers ser det likedan ut. Vi går inn den første veien , den som fører oss inn til “vakmesteren ” og “Utleieren på Los Caideros . Det er slitt her og skittent. Noen hus er pusset opp andre er ikke vedlikeholdt i det hele tatt. Vi står og ser på utsikten før vi går ned mot bassenget,. Det var tre basseng her.  Nå er det bare ett som er i drift. Vi  var mye i bassenget, men en dag var det ei dame som fortalte oss at det var ikke så reint i vannet så det var kanskje lurest å bade i sjøen. Det ble til at vi gjorde det etterhvert.

I gaten hvor jeg står akkurat nå bodde det ei venninne av nest eldste jenta. Og der borte bodde ei venninne av meg  og der borte var jeg og fikk healing . Nå er det bare fremmede mennesker vi treffer her. Vi går ned mot bassenget. Ved siden av bassenget er det en tysk mann som har startet et supermercado , det var ikke her når vi bodde her . Men puben vi så før vi gikk ned trappen mot bassenget var her. Og lukten er den samme. Vi tar en pause ved bassenget , det er godt å sitte her å mimre. Tenk at jeg bodde her. Helt utrolig . Jeg husker en gammel damen som ofte gikk forbi patioen vår . Hun syntes jeg var så flink med alle disse barna at hun mente at jeg skulle få kongens fortjeneste medalje i sølv . Det hadde jeg fortjent , mente hun.  Hun var så søt. Enn at hun sa det til meg da . Jeg som slettes ikke syntes jeg var noe flink på den tiden . Tenk at noen skrøt av meg . Noen som sa noe pent. Var det ingen i Norge som sa noe pent eller var det jeg som ikke hørte det . Mine barns fedre sa iallfall ikke noe som kunne tyde på at jeg var flink. Tenke deg sol, varme og noen som synes jeg er flink.

Det er på tide å gå videre. Jeg vil se huset vi bodde i . Vi går trappen ned fra bassenget. så mange ganger jeg har båret ned barnevogn her og alle de små som sprang ned, for at de skulle hjem for å legge seg. Mange følelser farer gjennom kroppen min. Tenker på alt det fine. Alt det som barna sa og  gjorde som jeg bare delte med meg selv.

Så er vi fremme ved huset vårt . Det er aldeles ikke som før.  Det er utslitt og lite vedlikeholdt. Jeg blir på gråten. Tenk at jeg skulle vise verdens beste kjæreste huset vårt, også ser det ut som et ned sarvet hus .  Jeg som ville vise hvor fint det var. Men det er det ikke. Veldig rart . Jeg må forklare flere ganger at det var lite, men det var mye finere enn det er nå. Nå er huset helt utslitt. Jeg får ikke sett inn på patioen for de har gjerdet inn , men jeg minnes alle de gangen vi satt på patioen og spiste mat, lekte og hadde besøk.  Jeg satt ofte her ute å skrev i dagboken min eller leste bok om kveldene når barna var i seng

Det kommer en mann mens vi står der og han er mannen til spansklæreren min . Jeg tør ikke snakke til han, men han hilser høflig på meg. Tenk at han bor her enda.

Vi står en stund og betrakter det slitte huset. Så går vi ned trappen forbi det gamle supermercadoen som ikke lengre er der. Vi går gaten Calle Piccaso til endes og da  vi kommer ned mot Amfi.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s