Vi var syv sjeler på vei til et bedre liv

Jeg flytte i 2001 til Gran Canaria. Vi skulle bli der et år . Vi ble i et og et halvt. Jeg jobber i dag som Coch, sonterapeut og foredragsholder. Jeg blogger om livet på Grand canaria og veien vidre

Det er utrolig godt å være tilbake igjen på Cran canaria. En og en halv måned i Norge var trivelig det. Men det er særdeles godt å være tilbake her igjen. Smilets land. Jeg kjenner jeg smiler mer enn før. Jeg er ikke så sliten lengre. Kreftene begynne å komme tilbake. Ungene begynner å bli større. Den yngste jenta er blitt 14 måneder. Hun sover ikke hele natten enda, men jeg har sluttet og amme henne. Det er deilig. Få tilbake kroppen sin. Kjenner jeg har litt lyst til å begynne å tren litt igjen. Få kroppen i form . Jeg har alltid trent litt . Syklet, svømt og jogget, også går jeg mye. Skal bli godt å komme i gang . Løpetur på stranden må være fint. Kanskje før ungene våkner om morgen.

Låne en bil og reise rundt for å se mer av øya vi bor på har jeg lyst til også.  Det er en liten øy vi bor på  med et areale på 1560 km2 . Det bor ca 850000 mennesker fast her . Med det kommer ca 12 millioner mennesker på besøk her hvert eneste år. Her på øya er det sol og varme hele tiden. Det er svært sjeldent det regner og når det en gang gjør det vare det bare i en dag eller to.

Så det er ikke rart jeg trives. Gode venner har jeg fått. Alle skryter av meg her . Synes jeg har fine barn og at jeg er veldig flink. De ser meg alltid sammen med ungene sier de. Bare en gang har jeg vært uten eller to da. Da var jeg i kirken på langfredag og på morsdagen. Jeg ønsket meg en en alene dag og det fikk jeg. Var på stranden hele dagen helt alene da var det de eldste ungene som passet de yngste. Så har det hendt at jeg har dratt ut en kveld eller to, men etter at jeg har lagt barna. Da er det de eldste som passer dem mens de sover. De to eldste barna er flinke til å passe de små. Jeg må passe på slik at det ikke blir for mye jobb for dem.

Men jeg trives godt å sitte alene på den fine  tak terrassen. Fra den ser jeg utover havet og om kveldene kan jeg høre delfiner. Jeg kan sitte der oppe og nyte et glass vi og kanskje av og til ta en sigar. Det er sjeldent. Jeg røyker ikke ordentlig . Jeg sitter mest å holder røyen i hånden for det ser litt tøft ut også ryker den opp av seg selv. Jeg synes nemlig der så god lukt . Det hender jeg tar et drag også, men aldri helt ned i lungene. Det er godt å bare være når  de minste barna har lagt seg. Jeg skriver ofte i dagboken min. Der skriver jeg hvordan det er her. Hva jeg tenker og hva jeg føler. Jeg tenker litt på at hvis det er noen som får lese i denne boken må de tro at jeg er helt sprø, men det er jeg ikke. Det er fint å dele tanker med boken. Det er ikke alt man kan si til en venn. Også er det godt å sette ord på de vonde følelsene. En blir liksom kvitt dem på et vis. De gode følelsene vil en helst beholde.

 

Vi er så heldige synes jeg. Vi har fått et stort hus og bor i en gate med med bare spanjoler Derfor har jeg tenkt å lære meg litt spansk. Jeg ha funnet en russisk dame som snakker engelsk og spansk flytende . Hun skal komme hjem til meg en dag i uken. Jeg må ha minste jenta hjemme mens spansklæreren  er der. Men er jeg riktig heldig så sover hun mens hun er der. Jeg må snakke engelsk med henne for å lære spansk. Jeg tenker at det er bra for jeg trenger å lære meg litt mer engelsk også . Jeg gruer meg litt til hun skal komme. Men jeg må ta denne utfordringen.

Det rare som jeg kjente i magen før jeg dro nedover er der enda men det er nok ikke noe farlig. Jeg skal nyte dette siste året her. Etter endt år skal vi hjem. Hjem til kulde og et annet folkeslag . Men først skal jeg bli sterk nok til å takle utfordringene som kommer når jeg kommer hjem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s