Snart Jul

Vi var syv sjeler som reiste til Gran Canaria for å få et bedre liv. Jeg tok med mine seks barn og dro avgårde i 2001. I dag jobber jeg som Coach, Soneterapeut, blogger og foredragsholder.

Kalenderen sier at vi er kommet til desember . Jeg har vært til en norsk lege. Han rådet meg til å reise hjem til Norge for å få undersøkt kulen i magen. Kulen i magen som har vært der siden i sommer, er ikke blitt mindre, heller større. Skal jeg virkelig avslutte tiden på Gran Canaria? Skal jeg reise hjem? Må jeg det? Er det ett alternativ å være her og bli undersøkt? Kanskje operert? Kanskje er jeg alvorlig syk?  Skal jeg da være i et fremmede land, som er blitt litt kjent. Eller skal jeg reise hjem til trygge Norge? Og ungene da? Vi som skal feire konfirmasjonen til nest eldste jenta her. Hun skal på konfirmasjons leir til London. Ungene blir  vel rasende når de får høre at vi må reise hjem. Jeg kan ikke fortelle dem om kulen i magen. Da blir de bare bekymret og det vil jeg ikke. Jeg vil ikke tenke mer på det akkurat nå

Jeg vil tenke på jul. Vi nærmer oss vår andre jul her på Gran Canaria. Også i år får vi julebesøk. Det er storesøster til tre av barna. Hun skal komme å være her sammen med oss i en uke. Bare noen uker  igjen til jul. Det er pyntet med nisser og julebelysning i Arguineguin s gater, noe som gir meg julestemning.  Rundkjøringen i hovedgaten er  dekket med de fine røde blomstene, julestjerner. Det er  vakkert og jeg savner ikke jul hjemme. Is kaldt snø fins heldigvis ikke her.

Jeg elsker jul. Men liker ikke det fokus julen har fått. Nå er det  julegaver som teller og de  blir større og større for hvert år. Kjærlighet, nærhet og omtanken for hverandre teller ikke lengre. Vi er en stor familie, derfor blir det ikke store julegaver, men vi liker å være sammen. Selv om vi ikke sender gaver hjem til Norge, får vi noen.  Pakken med gaver er allerede kommet til postkontoret, som ligger nede ved by stranden.

Jeg går alltid i kirken på julaften og barna må være med. Det er ikke alltid jeg høre etter hva presten sier, men  bruker tiden til å kjenne hvor jeg er i livet. Tid til ettertanke. Og jeg elsker når julegudstjenesten avsluttes med salmen Deilig er jorden. Julen ble forandret  etter jeg ble alene med barna. Nå er det ingen å krangle med og ingen som ødelegger julen med fyll og spetakkel.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s