Vi vender hjem

Vi var syv sjeler som reiste til Gran Canaria for å få et bedre liv. Jeg tok med mine seks barn og dro avgårde i 2001. I dag driver jeg Helenas Hus der jeg er Coach, Soneterapaut og foredragsholder.

Julen er over . Barnas storesøster er dratt hjem. Vi er inne i et nytt år. Nytt år med  nye muligheter. Nye utfordringer. Her om dagen fikk jeg brev fra Trygdekontoret. I brevet stod det at jeg måtte komme til Norge ellers så ville jeg miste overgangstønaden. Fikk litt vondt i magen, men tenkte at det passer fint det nå siden jeg har en kul i magen. Vi må reise hjem. Gruer meg til å fortelle barna at vi skal reise hjem. De trives her nede i sol og varme. Det er bare meg som kjeder meg litt. Det er så lite å finne på. Gå på stranden hver dag er liksom ikke neo gøy noe lengre. Det er kjedelig. Ikke har jeg jobb heller. Det er ikke noe hus å pusse på. Det er ikke noen sy foreninger.Alle de andre jeg kjenner, er godt etablert med sine menn og har ting å gjøre. Jeg kjeder meg. Selv om jeg har mange venner her. Har gått på malerkurs . Har fått healinger . Har hatt det kjempefint, men kjeder meg, også var den der kulen da. Når jeg kjenner på magen min så kan jeg kjenne en kul så stor som en appelsin.  Ber om at den skal forsvinne, men den gjør den ikke. Vi må hjem. Hjem til frost og is. Men hvor skal jeg bo når jeg kommer hjem? Huset mitt er utleid. Jeg kan ikke bare kaste ut leieboerne. Jeg må finne at annet sted å bo. Det får jeg finne ut når vi kommer hjem . For jeg må ta ett valg enten så må jeg bli undersøkt og operert her, eller så må jeg hjem. Og vi kan ikke være uten penger her heller. Vi må hjem.

Her på Gran Canaria har vi lekt i sanden, solet oss , badet i havet , reist rundt hele øya. Vært på flotte fjellturer. Besøkt fjelllandbyene. Vært i Las Palmas og shoppet. Vi har hatt en utrolig tid

Men alt har en ende. Nå er det oppbrudd og vi skal reise hjem . Ungene tar det fint bortsett fra hun som skal konfirmeres. Hun vil ikke hjem. Hun har fått så mange venner her, hun tror hun blir venneløs når hun kommer hjem . Jeg lover henne at hun skal få dra på konfirmasjons leieren til London. Og hun blir enig. Vi skal hjem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s