Ferie

Nå er ferien over. Sommeren er på hell. Hva gjorde du i ferien? Hvor reiste du?

Jeg hadde ingen planer for ferien, overhodet ingen, Alle barna er blitt voksne så de drar på ferie uten meg. Ingen planer . Men en tur til kjæresten sin hytte ble det. Avslutte med en tur til gode venner i Sykkylven og Ålesund. Det var den ene uken av nå fem ukers ferie. På 1800 tallet starte vi med ferie ca to dager. Etterhvert ble det utvidet. Nå har vi fem uker ferie. I Frankrike har de syv . I USA har de ikke lovbestemt ferie i det hele tatt og de som tjener 400000 i året ser seg ikke råd til å ta ferie .

så vi er heldige som kan reise. Både i Norge og til utlandet. Vi reiser gjerne på ferie til varmere strøk, de vil si Syden . Vi er heldige. Og de fleste av oss kan reise til London, Paris og østblokkland fordi vi er rike. Vi har anledning . Er vi takknemlige for det?

Ikke vet jeg . Jeg var alenemor med seks barn og har ofte lest om alenemødre som ikke har råd til ferie ? . Men hva er ferie ? Mine barn og jeg har vært litt på ferie? Men ikke bestandig reist så lang. En av våre ferier var vi til Ørlandet. Det tar ca 2 timer dit fra der vi bor. Vi måtte ta ferje og bare det var en opplevelse. En natt skulle vi være der. Jeg hadde med en venninne som delte utgiftene med meg. Vi sov i campinghytte og vi var en for mye i bilen. Vi hadde en fantastisk tur. Barna snakker om det enda. Om linne treet, om kanonen på Ørlandet, om å sove i campinghytte. Vi hadde en aller tiders ferie, selv om det bare ble en natt. Resten av ferien var vi hjemme. Hvem skaper behovene for sommerferien? Er det barna eller er det vi voksne som vil at barna skal oppleve . Hva er å oppleve? Hva er ferie ?

For meg er ferie å gjøre noe annerledes. Det har jeg lært mine barn. Gi litt faen. Bare være og kos deg, God ferie neste sommer. Kanskje den kan bli annerledes. Håper det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s