En god gjerning

I går var jeg som alltid i Helenas Hus. I lunsjen måtte jeg gå til butikken for å kjøpe litt mat.

Jeg gikk til nærmeste coop butikken og fant de varene jeg trengte. Foran meg i køen i kassen stod en gammel dame, rundt 80 år. Hun hadde handlet mye og fikk hjelp av betjeningen til å henge den ene posen med varer på skulderen også tok hun den andre posen i hånden.

Ved et veikryss tok jeg igjen den gamle damen. Da hadde hun satt posene med varene ifra seg på en benk. Jeg stoppet og spurte om jeg skulle hjelpe henne å bære varene.

“Nei takk, dette er alt for tungt,” svarte hun og fortsatte”Jeg kan ikke plage deg med det.”

Etter å ha overbevist henne at det var bare en glede for meg å hjelpe henne sa hun ja.

Jeg tok den ene posen og den var tung. Veldig tung. Den gamle damen og jeg fortsatte bortover veien. Hun kunne fortelle at hun kom til Trondheim det året jeg ble født og at hun siden den gang hadde bodd her. Nå bodde hun i omsorgs leilighet like ved Helenas Hus.

Olga, som den gamle damen het, skulle også et ærend innom legekontoret rett borti gaten. Varene skulle hun bare la stå inne i en port til hun kom tilbake fra legen. Jeg syntes det var litt risikabelt, enn om varene ble stjålet. Det brydde hun seg ikke noe om. Ingen som stjeler bare noen varer mente hun. Da tilbydde jeg henne å bære varene helt hjem til henne.

Det ville hun ikke, men jeg fikk nok en gang overtalt henne. Jeg tok begge posene hennes og bar dem til huset hvor omsorgs leiligheten hennes var. For å være sikker på at ingen skulle stjele varene hennes, tok jeg kontakt med vakten i huset.

Jeg sa som sant var at jeg hadde båret hjem varene for Olga og at Olga var hos legen nå.

“Ok”, svarte vakten litt surt og fortsatte ” jeg skal få en av de ansatte i hennes etasje til å komme å hente varene.”

Så bra, tenkte jeg. Vakten sa ikke takk eller at det var snilt at jeg hadde hjulpet Olga med varene. Jeg skulle ønske at vakten gjorde det. Men jeg var uansett lykkelig i hjertet mitt. Jeg hadde gjort dagens god gjerning.

Hva er din siste gode gjerning?

One thought on “En god gjerning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s