17. Mai

Jeg elsker 17.mai. Jeg liker å stå opp tidlig, gå ut på terrassen og høre lyden av korps fra byen. Henge ut flagget. Lage frokost til de som bor i huset og kanskje kommer det gjester fra andre familier. Jeg liker å finne frem bunadene og stryke bunadsskjortene. Finne frem sølvet og pusse sko.

Jeg liker lyden av cavaflasken når den sprettes ved frokostbordet. Jeg elsker når familien er samlet.

Etter frokosten rusler vi ned til byen. Det er fantastisk å se alle byens borgere som har ikledd seg sin fineste stas. Byen som er pyntet. Solen hører med, men det gjør ingenting om den ikke kommer, for det er alltid glade mennesker overalt.

Det er vakkert når barnetoget masjerer gjennom byen. Etterpå kaffe og kake på en kafe. Så Borgertog og etter det kanskje russetog.

Om ettermiddagen hjem til en enkel middag, med eller uten gjester.

Jeg elsker 17. mai og i år som i fjor savnet jeg den. jeg gleder meg til å feire en ordentlig 17. mai igjen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s